26 Ekim 2015 Pazartesi

Hamile Kalmanın Püf Noktaları

Nasıl hamile kalınır? Hamile kalmak için en uygun pozisyon hangisidir? Hamile kalmak için en uygun zaman? Hamile kalmak için ne sıklıkta seks yapmalıyız? Hamile kalma şansını artırmanın yolları?

Uygun Zaman

Hamile kalmanın en uygun zamanı kadınların yumurtlama zamanıdır.Bu zaman adetin birinci günü ilk gün olarak esas alınırsa 10. ve 16. günlerine tekabül etmektedir. Bu günler arasında ilişkiye girmek hamilelik şansınızı arttıracaktır.

Uygun Pozisyonlar

Gebe kalma şansını arttırıcı bir pozisyon yoktur. Boşalma olayının vajinanın içinde gerçekleştiği bütün pozisyonlarda hamile kalma şansı aynıdır.

Hamile kalma yollarının en önemli bir başka noktası da ilişkiden sonra bir yarım saat kadar yatakta uzanmak ve hemen duş almamak gerekir.

Çok sıklıkla cinsel ilişkiye girmek erkekte sperm kalitesini azalttığı için hamile kalma olasılığını da azaltacaktır. Uzmanlara göre haftada 2 veya 3 kez cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırmada yeterlidir. 

Gebe(hamile) kalmada en iyi yaş aralığı kadınlarda 20 ile 30 yaş arasındadır. 35 yaşından sonra ise kadınlarda doğurganlık giderek azalmaya başlar.
Çiftler cinsel ilişkide kayganlaştırıcı krem ve bu  gibi maddeler kullanmamaya özen göstermeli illa kullanacaklarsa da su bazlı kayganlaştırıcı kullanmaları gereklidir. Diğer kayganlaştırıcı maddeler spermleri öldürebilir.
Sigara ve alkol erkeklerde sperm sayısını ve kalitesini azaltır. Kadınlar içinde yumurtaların sağlıklı olması için sigara ve alkol kullanmamaları hamilelik şansını arttırmada büyük önem taşır.




13 Ekim 2015 Salı

Ağız Kokusu Nedenleri ve Nasıl Giderilir

Ağzımızdan yayılan kötü kokuya ağız kokusu denir. Tıpta ise halitosis denir. Ağız kokusu kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiler. Ağız kokusu çeken kişiler sosyal hayattan kendilerini dışlarlar insanlar arasında mahcubiyete uğrarlar. Hata bu kötü koku insanların evliliklerini de etkileyebilir.

Ağız Kokusu Sebepleri

Ağız kokusunun en önemli sebebi gece yatarken ağzımızdaki tükürük salgısının az salgılanması ve ağzımızdaki mikroorganizmaların uzaklaştırılamamasından meydana gelir. Bunu sabah kalktıktan sonra bir bardak su içerek veya dişimizi fırçalayarak giderebiliriz.

Ağız kokusunun ikinci en önemli nedeni ise dişlerimiz ve dilimizdir. Dişimiz deki oyuklar mikroorganizmaların  yaşaması için elverişli ortamlardır. Bu organizmalar atık olarak sülfür gazı salgılayarak ağzımızda kötü koku oluşmasını sağlar. Dil temizliğinin de ağız kokusunda rolü büyüktür. Dilimizdeki mikroorganizmalar ve yemek artıkları da kötü kokuya sebebiyet verir.

Sinüzit ve bademciklerin intihabı geniz akıntısı da ağız kokusuna neden olur.

Sindirim sistemi sorunları da ağız kokusuna yol açabilir. Mide deki gastritte yemek borusuna geçerek burada koku oluşturur.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir

Bol bol su içilmesi ağız kokusunu önemli derecede ağız kokusunu giderir.
Dişlerin günde en az 2 kere fırçalamak gerekir.
Dil temizliği sürekli olarak yapılmalı ve diş ipi kullanılarak diş araları temizlenmeli.
Kafein içeren maddelerin içilmemesi tavsiye edilir.
Sigara kullanılmamalıdır.
Eczanelerden alınan doğal gargaralar kullanabiliriz.
Şeker içeren besinleri az tüketmek ağız kokusunu bir nebze azaltır.